Denna chokladtårta/kaka har en stark smak av choklad så servera den gärna med grädde och bär eller frukt.
Fransk Chokladtårta
175g smör eller margarin
175g mörk choklad
2 dl strösocker
3 äggulor + 3 äggvitor
1 1/2 dl vetemjöl
- Sätt ugnen på 200°C. Smält matfettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner det i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
- Tillsätt socker och äggulor. Rör kraftigt mellan varje äggula. Tillsätt mjölet.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten.
- Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll sedan i smeten.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar