Kladdkaka med jordnötter
Ingredienser:
200g smör
4 ägg
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
3 dl salta jordnötter
- Sätt ugnen på 200°C. Smöra och mjöla en rund springform.
- Smält smöret. Vispa samman ägg, socker och sirap i en skål.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kakao i en annan skål. Rör sedan ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt det smälta smöret.
- Hacka 2 dl jordnötter grovt och blanda till sist ner dem i smeten.
- Häll smeten i formen och strö över de resterande jordnötterna. Grädda kakan i 30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten när den är klar.
- Låt kakan svalna och ställ sedan in den i frysen ca 45 minuter. Servera kakan riktigt kall men inte frusen.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar