Tryffelkaka
Botten:
75g smör
200g kakor med chokladbitar i
Tryffel:
100g smör
3 dl vispgrädde
500g mörk choklad
3 msk kaffe
- Klä bottnen av en springform med bakplåtspapper.
- Smält smöret. Finfördela kakorna i en matberedare och blanda fett och kaksmulor. Fördela blandningen i ett jämnt lager i formen.
- Tryffel: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädden i smöret. Koka upp och ta sedan kastrullen från värmen.
- Bryt chokladen i mindre bitar och rör ner den i kastrullen tills chokladen smält.
- Tillsätt kaffet. Rör i smeten tills den blir blank och tjock.
- Häll i tryffeln i formen och jämna till ytan. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
- Sikta kakan med kakao före servering.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar