Sweets Four You

Sweets Four You

fredag 17 januari 2014

Tryffelkaka




Tryffelkaka

Botten:
75g smör 
200g kakor med chokladbitar i

Tryffel:
100g smör
3 dl vispgrädde
500g mörk choklad
3 msk kaffe

  • Klä bottnen av en springform med bakplåtspapper.
  • Smält smöret. Finfördela kakorna i en matberedare och blanda fett och kaksmulor. Fördela blandningen i ett jämnt lager i formen.
  • Tryffel: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädden i smöret. Koka upp och ta sedan kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i mindre bitar och rör ner den i kastrullen tills chokladen smält. 
  • Tillsätt kaffet. Rör i smeten tills den blir blank och tjock. 
  • Häll i tryffeln i formen och jämna till ytan. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
  • Sikta kakan med kakao före servering. 











Inga kommentarer :

Skicka en kommentar