En havre/nöttårta med kanelgrädde. Den är väldigt god och enkel att göra. Bottnarna görs i mikron och det går ganska snabbt att sätta ihop tårtan. Därav har den fått namnet 'Minuttårta'.
Minuttårta
1 1/2 dl hasselnötter
125g smör eller margarin
2 dl strösocker
3 dl havregryn
3-4 dl vispgrädde
1-2 tsk kanel
1 tsk strösocker
- Börja med bottnarna: Mal hasselnötterna eller hacka dem för hand men se upp så att de inte blir för finhackade.
- Smält matfettet i en övertäckt skål i mikrovågsugn 1-2 minuter.
- Blanda hasselnötterna med socker, havregryn och det smälta smöret.
- Rita en cirkel med hjälp av en tallrik på tre bakplåtspapper.
- Fördela och bred ut nötsmeten i cirklarna till tunna bottnar.
- Grädda bottnarna, en i taget, i mikrovågsugnen 3-5 minuter (håll koll så att de inte bränns). Låt bottnarna sedan kallna.
- Gör fyllningen: Vispa grädden ganska fast. Smaksätt den med kanel och socker.
- Lägg ihop bottnarna med kanelgrädden. Avsluta med ett lager grädde och pudra lite kanel över. Servera genast.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar