Chokladsnurror/Nutellabullar
50g jäst
3/4 dl mjölk
100g smör
6 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 ägg
Nutella eller annan chokladkräm
- Smula ner jästen i mjölken. Rör om tills jästen har löst sig.
- Arbeta in matfettet i mjölet, för hand eller med maskin. Tillsätt sockret.
- Häll ner jästblandningen i mjölblandningen. Tillsätt sedan äggen.
- Arbeta samman allt till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en avlång kaka.
- Bred ut nutella på degen och rulla sedan ihop degen. Skär rullen i bitar.
- Lägg snurrorna i bakformar med snittytan uppåt. Ställ formarna på en plåt.
- Låt snurrorna jäsa övertäckt i ca 1 timme på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250°C.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8 min. Låt dem sedan kallna på galler.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar