Sweets Four You

Sweets Four You

söndag 23 februari 2014

Chokladsnurror/Nutellabullar


Chokladsnurror/Nutellabullar

50g jäst
3/4 dl mjölk
100g smör
6 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 ägg
Nutella eller annan chokladkräm

  • Smula ner jästen i mjölken. Rör om tills jästen har löst sig.
  • Arbeta in matfettet i mjölet, för hand eller med maskin. Tillsätt sockret.
  • Häll ner jästblandningen i mjölblandningen. Tillsätt sedan äggen.
  • Arbeta samman allt till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en avlång kaka.
  • Bred ut nutella på degen och rulla sedan ihop degen. Skär rullen i bitar.
  • Lägg snurrorna i bakformar med snittytan uppåt. Ställ formarna på en plåt.
  • Låt snurrorna jäsa övertäckt i ca 1 timme på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250°C.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8 min. Låt dem sedan kallna på galler.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar