Päronkaka med kardemumma
2 mogna päron
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk kardemumma
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
25g smör
- Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form.
- Kärna ur päronen och skär dem i 1-2 cm bitar. Lägg päronen i en påse med 1 msk strösocker och 1 tsk vaniljsocker. Skaka påsen och sätt den åt sidan.
- Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
- Bred ut smeten i formen. Tryck sedan ner päronen i smeten. Fördela smöret på toppen av kakan.
- Grädda kakan i 40-50 minuter. Servera kakan med vaniljsås eller glass!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar