Sweets Four You

Sweets Four You

lördag 1 mars 2014

Päronkaka

Päronkaka med kardemumma

2 mogna päron
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg 
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk kardemumma
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
25g smör

  • Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form. 
  • Kärna ur päronen och skär dem i 1-2 cm bitar. Lägg päronen i en påse med 1 msk strösocker och 1 tsk vaniljsocker. Skaka påsen och sätt den åt sidan.
  • Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. 
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. 
  • Bred ut smeten i formen. Tryck sedan ner päronen i smeten. Fördela smöret på toppen av kakan. 
  • Grädda kakan i 40-50 minuter. Servera kakan med vaniljsås eller glass! 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar