Chokladbotten
Dessa bottnarna blir väldigt lätta när dom klara. Ett bra tips är att baka tårtbotten i 3 formar istället för 1. Då blir dem mer jämna och du behöver inte dela dem.
150g smör
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 ägg
1 1/2 dl hett vatten
- Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt det smälta smöret och de lätt vispade äggen. Tillsätt sedan det heta vattnet och rör om till en slät smet.
- Häll smeten i en eller tre smorda och bröade formar.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-40 minuter beroende på hur många formar du gör bottnarna i.
Apelsinsmörkräm
Om du vill ha smörkrämen i tårtan också så kan du göra 4 satser av receptet nedan. (4 satser räcker till fyllning och dekorering av tårtan).
115g smör
2 1/5 dl florsocker
2 tsk kokande vatten
2 tsk rivet apelsinskal
Ev. Lite safta av apelsinerna
Ev. gul hushållsfärg
- Vispa smöret mjukt. Tillsätt florsockret lite i taget under omrörning.
- Häll i vattnet och sedan det rivna apelsinskalet.
- Häll till sist i apelsinsaften och hushållsfärg efter tycke.
Montering av tårta
- Lägg en av bottnarna på ett fat.
- Bred ut ett tunt lager med nutella eller annan chokladkräm. Bred sedan ut lite av smörkrämen ovanpå nutellan.
- Lägg på nästa botten och upprepa denna procedur.
- Lägg på den sista bottnen och täck hela tårtan med smörkrämen.
- Använda en spritspåse med stjärntyll och fyll påsen med smörkrämen.
- Så här gör du rosorna:
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar