Sweets Four You

Sweets Four You

lördag 1 mars 2014

Chokladtårta med apelsinsmörkräm och nutella fyllning


Chokladbotten

Dessa bottnarna blir väldigt lätta när dom klara. Ett bra tips är att baka tårtbotten i 3 formar istället för 1. Då blir dem mer jämna och du behöver inte dela dem. 

150g smör
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 ägg
1 1/2 dl hett vatten

  • Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tillsätt det smälta smöret och de lätt vispade äggen. Tillsätt sedan det heta vattnet och rör om till en slät smet.
  • Häll smeten i en eller tre smorda och bröade formar. 
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-40 minuter beroende på hur många formar du gör bottnarna i. 

Apelsinsmörkräm

Om du vill ha smörkrämen i tårtan också så kan du göra 4 satser av receptet nedan. (4 satser räcker till fyllning och dekorering av tårtan). 

115g smör
2 1/5 dl florsocker
2 tsk kokande vatten
2 tsk rivet apelsinskal
Ev. Lite safta av apelsinerna
Ev. gul hushållsfärg

  • Vispa smöret mjukt. Tillsätt florsockret lite i taget under omrörning.
  • Häll i vattnet och sedan det rivna apelsinskalet. 
  • Häll till sist i apelsinsaften och hushållsfärg efter tycke. 

Montering av tårta

  • Lägg en av bottnarna på ett fat. 
  • Bred ut ett tunt lager med nutella eller annan chokladkräm. Bred sedan ut lite av smörkrämen ovanpå nutellan.
  • Lägg på nästa botten och upprepa denna procedur. 

  • Lägg på den sista bottnen och täck hela tårtan med smörkrämen. 

  • Använda en spritspåse med stjärntyll och fyll påsen med smörkrämen.
  • Så här gör du rosorna:









Inga kommentarer :

Skicka en kommentar